Cukrárna Myšák

Slavná cukrárna Myšák, jejíž kořeny sahají až do roku 1904, je opět otevřena. Tentokrát si ji pod svá křídla vzalo Ambiente a povedlo se jim vzkřísit tehdejší noblesnost, vznešenost a eleganci. Smím Vás tedy pozvat na dort a černou kávu?

 

Tak jako za starých časů, kdy na dortíky chodili slavní lidé, jako byl třeba Oldřich Nový, je kavárna zdobena krásnými a do detaily propracovanými štuky, nablýskanými světly a zrcadly. Elegance a styl starých časů zde zůstaly, avšak můžete si všimnout i malých změn a oživujících detailů dnešní doby – co třeba skleněné lustry v prvním patře?
 
 
Když se pak posadíte k mramorovému stolu, před Vámi se objeví ovocný košíček, který je opravdu z másla, ovoce, vanilky a žádných nesmyslných náhražek. Slečny servírky mají všechny krásné zástěry, elegantní košile a úsměv na tváři. V dáli sena pultu vystavují klasické dezerty jako je indiánek, věneček, větrník, kremrole anebo špička, na kterých je od pohledu poznat poctivost. Baristovi pod rukami jemně bublá pěnící mléko. Slyšíte šum hlasů a nasáváte spokojenou energii mlsajících hostů… Připadáte si opravdu tak nějak vznešeně.
 
Ačkoliv vím, že k éře, ze které Myšák pochází, se nejlépe hodí černá káva (tedy filtrovaná), nechala jsem se zlákat krásnými šálky, stříbrnými tácky a latte artem a dala si cappuccino. Jejich káva odpovídá úrovni celé cukrárny. Dělají ji v úžasném kávovaru La Marzocco, který zrnka od Nordbeans vyšperkuje k dokonalosti.
 
 
Ovšem na své si přijdou i milovníci dobrého čaje. Jak totiž kávová kultura vzkvétá, ta čajová jde bohužel dolů. Myšák si toho je ale evidentně vědom. Zkuste třeba jejich zelený jasmínový čaj. Anebo si nehte poradit, s personálem určitě najdete ten pravý čaj pro Vás.
 
 
“No k Myšákovi jsem chodila na karamelovej pohár.” Řekla mi jednou moje maminka. Samozřejmě si ho tu můžete dát. A podle mě je bezkonkurenčně ten nejlepší, jaký jsem zatím kde měla. Pravá šlehačka, pravý karamel, výborná vanilková zmrzlina, oříšky… Sladké pohlazení.
 
 
A abychom z toho všeho nebyli přeslazení a na své si přišli i mlsálkové slaného, přesuňme se nyní k chlebíčkům. Ještě jsem ho nechutnala, ale chystám se na něj a od pohledu si myslím, že mě nezklame. Dále se pak můžete zastavit na snídani, která kromě sladké varianty je samozřejmě i slaná. Myšák je ideálním místem na slavnostní nedělní snídání – avšak doporučuji si pro jistotu předem zarezervovat stůl.
 
Opravdu doporučuji si udělat chvilku a zajít si “zahřešit” – koneckonců podle mě není hřích dát si něco sladkého, když je to z poctivých surovin.
 
P.S.
Nevím jak dlouho bude tato akce trvat, ale v prodejně Koh-i-nooru pod cukrárnou si při nákupu můžete vylosovat poukaz na něco dobrého u Myšáka. Já si vylosovala chlebíček a horký nápoj.
 

 

glyph-logo_May2016

Vodičkova 710/31, Nové Město, 110 00 Praha-Praha 1, Česko

Vodičkova 710/31, Nové Město, 110 00 Praha-Praha 1, Česko

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *