úterý 5. prosince 2017

Třeboň v marcipánu

Pojďte se se mnou ještě jednou vydat do Třeboně, kde se tentokrát necháme omámit lákavou vůní kvalitní kávy a sladkou svůdností čokolády. Připraveni?


V podloubí na náměstí v Třeboni se nachází spoustu zajímavých míst, avšak je zde jedno malé a nenápadné místo, které si troufám nazvat rájem na zemi. Skromné sezení venku doplněné proskleným vstupem, který skrývá mnohá tajemství si zkrátka nemůžete nechat ujít. Když vstoupíte dovnitř, jako první Vám na oči přijde velká vitrína s pralinkami a všemožnými čokoládovými dobrotami. Přiznám se, že jsem tam stála a koukala jak na zjevení pěkně dlouho. Prošla jsem pak ještě dál, kolem pultu s kasou a objevilo se přede mnou další lákadlo - vitrína s dorty. “Ajajaj.” Podívala jsem se na své společníky a vyrazila dál.

Posadili jsme se v malém salonku, kde nám neuvěřitelně přátelský číšník rozsvítil a přinesl menu. Byl vtipný a evidentně nadšený, že může dělat to, co dělá. Ach, jak mám takové lidi ráda! (Vím, opakuji se…). Povšimla jsem si zvláštních dekorací. Všude kolem byly ovocné koše, kaktusy, květiny ale nevypadaly živě. “Co to asi může být?” Otočila jsem se na jednu z mých společnic. “To je vše z marcipánu.” Usmál se na mě číšník, když nám na stůl přinesl vodu. “Nádhera!” Odpověděla jsem s úžasem a povšimla si, že je u každého exponátu napsaná i doba strávená vytvářením.



“Tak co si dáte?” “Já bych si dala malou hořkou horkou čokoládu a espresso.” Řekla jsem rozhodně. “Malou? Vážně? Slečno, jste si jistá?” Zeptal se mě číšník žertovně. Jako by mě znal… Pomyslela jsem si. “Když mi nebude stačit, s radostí si přidám!” Pousmála jsem se.


“A máte čokoládu i bez mléka?” “No samozřejmě, není problém!”


Když jsme si všichni objednali, vrátili jsme se k obdivování marcipánových výtvorů. Všimla jsem si, že za pohodlnými křesly, ve kterých jsme všichni seděli, je skříň, ve které jspou vystavené různé čokolády, kávy a kakaa, které si zde můžete koupit. Odolávala jsem, abych si jednu nevzala.


Když se přede mnou objevilo espresso, nedočkavě jsem ochutnala. Ti z Vás, kteří Kávomilník čtou už déle ví, že si espresso dávám zřítkakdy, protože na mě bývá příliš výrazné a aromatické. Proto Vás možná zarazí, že si troufám říct, že už si tady jiný druh kávy nedám. Bylo výborné! 


No a ta čokoláda? Asi si dokážete představit, jak fantasticky chutná něco, v čem nejsou žádné náhražky, je to husté a naprosto čokoládové… Ach, jaké potěšení pro čokoholika, jako jsem já.

A jak jste na tom s čokoládou Vy? 

P.S.
Jsem tak nadšená, že čokoládu dělají i vysokoprocentní, protože ta je prostě nejlepší!


Masarykovo námesti 103, 379 01 Třeboň I, Česko


2 komentáře:

  1. Tam jsem nikdy nebyla, taková ostuda! Příští rok určitě :)
    Ejnets in Peru | instagram: EJNETS

    OdpovědětVymazat