středa 1. listopadu 2017

Fach Bratislava

Dovolte mi, abych Vás pozvala na výlet k našim sousedům na Slovensko. Pokud mé pozvání přijmete, podíváme se do hlavního města Bratislavy a uděláme krátkou zastávku v úžasném konceptu provoněném čerstvým pečivem a výběrovou kávou. S vaším svolením bych Vám nyní krátce shrnula, co bychom mohli všechno ochutnat.


Po krátkém procházení se po starých uličkách bychom došli k podniku jménem Fach. Po vstupu dovnitř, kdy bychom byli přivítáni milými úsměvy, bychom se posadili a ucítili tu vůni. Víte, Fach je totiž také řemeslné pekařství, takže pokud byste měli zájem si vzít domů kváskový chléb, nikdo by Vám nebránil.


Pak by nám na stole přistál jídelní lístek a nyní Vás musím varovat - pravděpodobně byste se do něj koukali opravdu dlouho a po chvíli by Vám došlo, že chcete ochutnat úplně všechno. Mohli bychom to ovšem udělat tak, že vyrazíme ve více lidech a budeme mít možnost od sebe navzájem ochutnávat. Co Vy na to?

Jako první bychom si mohli dát například cappuccino. Dostali bychom ho v příjemně pastelovém hrnku a nemohli bychom se vynadívat na to, jak mu to v něm sluší. Nakonec bychom se napili a naše chuťové buňky by byly pohlazeny jemnou a vyváženou chutí kávy příjemně doplněnou teplým mlékem.



Další z nás by si mohl objednat V60. Jakmile bychom od něj ochutnali, přenesli bychom se do jiného světa plného ovocných chutí s příjemným aromatem a svěžestí této kávy. Protože bychom byli opravdu nadšeni, zeptali bychom se baristky, co že je to za kávu? Odpověděla by nám, že je to káva ta a ta z té a té slovenské pražírny, jejíž odrůdu i název bychom bohužel po cestě do naší domoviny okamžitě zapomněli a neměli jak to zpětně zjistit, protože samotný zážitek z kávy nám nedovolil myslet na takové nesmysly jako je zapsání si názvu na malý kus papíru nebo do poznámek telefonu.


Pak bychom mohli konečně ochutnat něco z jejich pekárny. Byli bychom ale naladěni na sladké, a tak bychom se vrhli na banánový chlebíček s výbornými buráky, ze kterého by se nám dělaly boule za ušima - nebojte, nebyly by z alergie na arašídy.


Zákonitě bychom ovšem po této dobrotě dostali žízeň. Voda by nám sice ležela na stole, ale proč pít vodu, když bychom si mohli dát domácí limonádu. Myslím, že by nám moc chutnala ta s levandulí.


A protože by se nám stále nechtělo odejít, pravděpodobně bychom si dali ještě jednu kávu, ale ne tak ledajakou, dali bychom si espresso tonic.


Nakonec bychom si pochutnali na jejich alkoholických koktejlech, jakožto milé a krásné zakončení našeho gurmánského výletu. Skvělá kombinace by byla Gin s tonikem a Hugo Spritz.


Vyrazíte tedy se mnou?

P.S.

Fach je velký koncept zahrnující restauraci, bar, bistro a juice shop, takže předpokládám, že by stálo za to tento výlet opakovat ještě několikrát.


Ventúrska 274/10, 811 01 Bratislava, Slovensko

Žádné komentáře:

Okomentovat