středa 9. srpna 2017

Créme de la Créme

Venku je zatracené horko a já Vám už na jaře slíbila, že sepíšu pár článků o tom, kam si v těhlech vedrech zajít na osvěžující zmrzlinu či gelato. No a zatím jsem Vám doporučila pouze PURO gelato, a tak se to dnes chystám napravit. Vydáme se společně na jedinečné gelato Créme de la Créme.


Procházka starými pražskými uličkami je krásná vždy a sama o sobě, ale když u toho držíte v ruce kornoutek nebo kelímek se zmrzlinou, hned se to všechno zdá ještě hezčí. Přesně proto jsme se vydali jednou z takových ulic směrem k gelaterii Créme de la Créme. Už z dálky nás vítala fronta až před vchod. “No, tak to se mi čekat vůbec nechce…” “Ale prosímtě, musíš to ochutnat!” A tak jsme se postavili za posledního. Ve výsledku to čekání vůbec nebylo neužitečné - stihli jsme si detailně prohlédnout a promyslet, jaké gelato si dáme. 

Když přišla řada na mě, poprosila jsem slečnu v krásné zástěře a mašličce na hlavě, že bych si dala dva kopečky do kelímku. Vybrala jsem si levanduli a jahodu s bazalkou. Mám ráda netradiční chutě a o levandulové zmrzlině jsem vždy jen slýchávala a zatím jsem neměla tu čest ji ochutnat. Byla lahodná, vůně levandule byla uklidňující a ve spojení s jemnou smetanou naprosto dokonalá. Naopak jahoda s bazalkou tvořily příjemně pikantní souhru. 


V dalším kelímku skončilo prosecco s růžovým grapefruitem a mango. Mango je výborné samo o sobě a v tak výborné zmrlinárně ani nepřipadá v úvahu, že by nebylo dobré… Ovšem to prosecco s grapefruitem? Jednoznačně nejlepší sorbet, který si podle mě můžete kdy dát. Jemná a typická chuť prosecca je vyladěným doplněním nahořklého citrusu. Jako letní osvěžení rozhodně volba číslo jedna! 


Specialitou dnešního léta v této gelaterii je zmrzlina bez cukru - ano, nevymýšlím si. Ačkoliv to může znít sebevíc neuvěřitelně, je to jedna z nejlepších zmrzlin, které jsem kdy měla. Pistácie anebo slaný arašíd jsou jasnou volbou pro ty z Vás, kteří chtějí mlsat a při tom se nebát, že v plavkách nebudete vypadat štíhle.


S Créme de la Créme se pojí i krásný italský starý řemeslný stroj na výrobu gelata z roku 1972. Ve spojení s lidmi z této gelaterie je to nepřekonatelný stroj. Zmrzlinu se totiž učili správně vyrábět pěkně dlouhou dobu přímo v Itálii od těch nejlepších mistrů gelata. 

Kromě gelata si zde můžete dát samozřejmě i skvělou italskou kávu, víno, prosecco anebo čerstvé pečivo a koláče.

No, myslím si, že Vám nezbývá nic jiného, než přijít jednu z těch dobrot ochutnat.

P.S.

Créme de la créme v překladu znamená něco jako “nejlepší z nejlepších” a já rozhodně nemohu nesouhlasit!




4 komentáře:

  1. Mňam mňam mňam mňam!!! ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dost dobře! Jahodu s bazalkou jsem měla a chutnalo to jako jahodová pizza, ale chuť fakt dobrá a hlavně netradiční. Co mi na tvých fotkách chybí jsou ale kornouty :D ty na tom miluju skoro nejvíc :D Ty je nemáš ráda? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě tam nejsou přesně z toho důvodu :D Moc jím nehovím O:-) ale uznávám, že s kornoutem vypadá zmrzlina lákavěji :)

      Vymazat