pondělí 3. dubna 2017

Cafefin

Jedno sobotní ráno jak stvořené pro kávu (i když které není?), jsem se vydala do nové kavárny Cafefin. Když jsem vstoupila dovnitř rozhlížela jsem se kolem sebe a snažila se zorientovat v tom kavárenském chaosu, který tak miluji. Přiznám se, že mi trvalo dlouho, než jsem se konečně posadila, avšak ne kvůli tomu, že by nebylo místo, nýbrž kvůli tomu, že jsem s úžasem objevovala nový prostor. 


Čím začít? Tak třeba interiérem. Byla jsem (a stále jsem) radostí bez sebe. Poslední dobou mám totiž pocit, že mnoho kaváren se snaží napodobovat jeden styl, je pravda, že to každá dělá originálním způsobem, ale já miluji ještě neobjevené náměty a témata. A tím je přesně vzhled tohoto místa. Je to něco, co jsem doposud nikde neviděla. Uchopily podstatu kavárny úplně novým způsobem - zachovali si útulnost, přátelskost a doplnili ji o barvy (červenou především) a nevídané doplňky. Například se mi moc líbí princip, který mají při objednávání kávy či jiných dobrot. Vše se provádí u baru, když si řeknete, na co všechno máte chuť (a jestli kavárnu brzy navštívíte, zjistíte, že je to úplně vše), dostanete vařečku s číslem, kterou si vložíte do misky či hrnku s rýží a pak už stačí jen čekat.


Ten den, co jsem sem zavítala poprvé, svítilo slunce a bylo překrásné počasí. Celá kavárna má obrovská okna, a tak stolky, židle, křesla a polštářky vypadaly ještě pohodlněji a pohodověji, než kdy jindy. Paprsky si hrály se všemi drobnými designovými vychytávkami, které se různě po kavárně vyskytují. Cihlové kousky zdí byly rozzářené a čemu světlo prospívalo nejvíce byla tabule s nabídkou jídel a pití (i když… ta bude vypadat dobře za každého počasí).

Tím se tedy pozvolna dostáváme k nabídce. Je to další důvod, proč jsem se tak dlouho neposadila. Z vitríny se na mě usmíval makový cheesecake, pistáciový dort a… “Oni mají mladý kokos!” Vyhrkla vedle mě kamarádka. “Tak ten je jasnej.” Řekla jsem rozhodně. Dalšími lákadly jsou všemožné sušenky, koláče a jiné pečené dobrotky. V lednici se na návštěvníky usmívalo makové nemléko a další netradiční nápoje. 


“To by mě zajímalo, co jsou kokosy na ledu.” Zamyslela jsem se a usrkla svého dripu (rozhodně si ho dejte, nejen, že je nadmíru fotogenický, ale také nadmíru lahodný). “To netuším, kde to vidíš?” Zeptala se kamarádka. “Támhle.” Ukázala jsem na tabuli s nabídkou kávy. Byly tam mimo kokosů na ledu snad všechny typy filtrované kávy, pak klasické kávové nápoje s espressovým základem (všechny ve variantě s nemlékem). Shodly jsme se, že sem musíme jít ještě alespoň dvakrát, abychom ochutnaly to ostatní.


Další bombou jsou jejich domácí limonády (třeba maracuja, tu miluji samu o sobě, takže si získali mé srdce, anebo dračí ovoce) a jsou opravdu poctivé! No a pro ty náročnější je tu například smoothie z avokáda. A pokud máte velký hlad, co takhle dát si mangový salát s krevetami nebo bagetu?



Co mě opravdu zaujalo a musím vyzkoušet jsou tradiční asijské kaše (na slano), které Vám Cafefin nabídne jako snídaňové menu. 

Půjdete se podívat do této Asií a originalitou políbené kavárny?

P.S.

Kokosy na ledu jsou led, kokos a filtrovaná káva. Samozřejmě, že jsem to nevydržela a už pár dní po první návštěvě, jsem je šla ochutnat. Zatím jsem neměla lepší letní kávový drink než tenhle! Hotový kávovokokosový ráj!





Žádné komentáře:

Okomentovat